×
Before
Before
Before
After
After
After
After
After
After
Before

Refurbishment earns warm praise from relatives

Opened by Her Majesty the Queen in 1976, much of Coton Hill House was in the original 1970’s décor when Berwick were commissioned by Coton Hill House to refurbish the communal areas. The request was a refurbishment that both modernised the home while accommodating those with dementia.

Team Berwick set to, creating an environment using both science and style, in that order. Although it’s important to have a care home looking beautiful, our designers first apply science to make sure the environment is dementia friendly before the pretty components.

Working closely with the home management, the refurbishment was carried out around the residents. This eliminated the need to close the parts of the home off during the project and enabled the home to maintain its bed occupancy and therefore income.

The result is a care home with four similar but distinctly different communal areas which draws warm praise from staff, residents and families alike.

Carol Overs, whose mother was cared for at Coton Hill House left this testimonial on their NHS site, "Our mother has had excellent care and love from the staff at Coton Hill. Family and friends have always had a warm welcome and management communication has been very good. The recent refurbishment of many parts of the building are of a high quality. We thank all the staff there for everything they have done to make our mother feel safe, secure and loved."

Services included

  • Interior Design
  • Decoration
  • Electrical
  • Joinery
  • Room Placement

Products included

  • Lounge Seating
  • Carpets
  • Wall Paper
  • Dining Chairs
  • Tables

Carl Brassey, the Project manager for the Coton Hill House project has been trained in Dementia Design by Stirling University and is available for a free brain storming session. Call 01743 440011 or email carl@berwickcare.co.uk